Professionals

Iemand die gekozen heeft voor een beroep binnen de kerk of een christelijke organisatie, is een bevlogen mens. Iemand met een missie. Met tomeloze energie zet de professional zich voor het werk en het gebeurt niet zelden dat er extra uren worden gemaakt. Soms maakt iemand deel uit van een team, maar meestal zijn er niet echt collega’s in een gelijkwaardige positie in de directe omgeving. Daardoor is het lastiger om ervaringen uit te wisselen, feedback te geven of te ontvangen en mis je een stuk teamspirit. Er zijn gemeenten waar goede begeleiding vanzelfsprekend is. Op andere plekken moet dit nog wat meer van de grond komen. Het kan zijn dat de professional zelf graag wat extra begeleiding wil. Maar ook de werkgever kan dit regelen.

Kijk naar jezelf
kZieje begeleidt professionals binnen kerken en christelijke organisaties. Niet alleen kan kZieje meekijken op de werkvloer en gesprekken aangaan; met behulp van beeldcoaching kun je zelf ook zien hoe het gaat. Je kijkt naar jezelf en kZieje kijkt met je mee. Deze manier van coachen is zeer effectief zowel op korte als lange termijn. Mocht begeleiding met videocamera je nog een stap te ver zijn, dan is coaching zonder camera ook een goede optie.

Begeleide intervisie
Naast individuele coaching is coaching in groepen ook mogelijk. Juist omdat je vaak als enige betaalde kracht aan het werk bent binnen een kerk, is het prettig om andere collega’s in vergelijkbare beroepen te ontmoeten en ervaringen te delen. Begeleide intervisie is een uitermate geschikt middel om daarbij in te zetten. Door middel van video-opnamen zie je de ander aan het werk, kun je ervaringen delen en elkaar coachen. Dit alles vindt plaats onder begeleiding van een ervaren coach. Lees hier voor meer informatie.

kZieje begeleidt o.a. de volgende professionals:
  • Voorgangers of predikanten
  • Kerkelijk werkers
  • Catecheten
  • Leidinggevenden binnen een jeugdraad, jeugdteam (jeugdouderling)
  • Kinderwerkers/tienerwerkers/jeugdwerkers
  • Gemeenteopbouwwerkers